Zekerheid over kwaliteit

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiƫle studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven bij de overheid, mag zelfstandig patiƫnten behandelen als fysiotherapeut.

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen door de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten in Nederland: het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). In het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie zijn fysiotherapeuten opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen. De (her-)registratie-eisen zijn vastgesteld door het Beleidsorgaan Centraal Kwaliteitsregister (BOCK).

Alle therapeuten van onze praktijk voldoen aan deze eisen en staan ingeschreven in zowel het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie als BIG-register (wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg).
 
We zijn lid van de relevante beroepsverenigingen zoals het KNGF en de Nederlandse vereniging voor Manuele Therapie (NVMT).